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Glutenfree Chocolate Cake with buttercream, strawberrys and marzipan

Delicate, soft & tender chocolate cakelayers, covered in a creamy, rich & flavourful buttercream, wrapped with classic german Marzipan & then topped with fresh, tart & juicy strawberrys.


Here are the ingredients :


For the chocolate cake layers, 2x 26cm in diameter

70g Marzipan
70g Eggyolk (arround 5)

115g Eggwhite (arround 3Stk)
115g sugar
Pinch of salt

35g cocoapowder


Buttercream :

250ml Liquid, Juice, Water, Milk

50g Sugar 
20g Cornstarch
20g Eggyolk (arround 2-3)

180g Butter (soft)


furthermore : 

1kg Strawberrys
150g Marzipan or modelling Chocolate
chopped pistachios to garnish


Instructions :

Cake :

1. Cream together your Yolks & Marzipan. Start with chopping the marzipan in fine pieces and then add the eggyolks in slowly, one at a time. Beat the mixture for 10-15 Minutes until it gets creamy, fluffy and pale.
2. In a CLEAN bowl, whip the eggwhites until frothy before you start pouring in the sugar. Whip the eggwhites until stiff peaks form.
3. Carefully fold in the eggwhites in your eggyolk-mixture in 3 steps. Sift the cocoapowder ontop of your mixture & fold in carefully aswell.
4. Pour half the batter on a parchmentpaper and spread evenly in a 26cm diameter circle, repeat with the other half of the batter and bake for 12min.


Buttercream :

1. Cream together sugar, cornstarch & eggyolk. Bring your liquid to a boil. As it starts to boil take a scoop of the hot liquid and pour it in your eggyolk mixture, wisking contantly. Repeat 2 more times. Pour the tempered Eggyolkmixture in the boiling liquid, wisking constantly, bring to a boil again and boil for 1 minute. Take off the heat and pour in a shallow dish to cool quicker. Cover with folie or parchmentpaper to prevent skin from forming. Let cool to roomtemperature but dont put it in the fridge.!
2. Once the pudding is cold, start to whip up the soft butter until light and fluffy. When light and fluffy scoop in the pudding in a few steps. Whip up the Cream until well combined and smooth.


Assemble :

1. Cut chocolate cake in heart shape. Apply approximatly half the cream on one of the cakelayers before putting the second cakelayer ontop & applying the left over cream on top and arround the edges. 
2. Stick your strawberrys ontop, as tight together as possible.
3. Roll out your Marzipan or modelling chocolate into a long thin rectangle. Trim the edges and apply it to the side of the cake.
4. Glaze you cake as you wish.




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220g Zucker
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Herstellung :
1. Den Backofen auf 175°C Umluft vorheizen. Tortenring mit Backpapier am Boden auslegen.
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4. Sofort in den Tortenring füllen, ein wenig glatt streichen & in den vorgeheizten Backofen geben. Die Backzeit beträgt ca. 40Minuten.
5. Nach der Backzeit im Ring komplett auskühlen lassen (am besten auf ein Backpapier stürzen) & dann nach belieben verarbeiten :)



Hinweise :
Das Rezept gilt für einen 26cm Durchmesser großen Tortering.
Daraus können bis zu 5 einzelne Böden geschnitten werden.
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Hier das Video zu diesem Rezept : KLICK :) !?
Rezept :

6 Eier (Größe M, Raumtemperatur)
150g Zucker
Prise Salz
(Nach Wunsch auch 1Pkc Vanillezucker)

170g Mehl
15g Speisestärke
3EL Backkakaopulver
2TL Backpulver


Herstellung :

1. Eier in trennen. Backofen auf 180°C OberUnterhitze / 165°C Umluft vorheizen. Form mit Backpapier vorbereiten.
2. Eiweiss mit einer großzügigen Prise Salz aufschlagen, nach zwei Minuten 3/4 des Zuckers einrieseln lassen. Eiweiss aufschlagen bis
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